NA OVAJ PREKRŠAJ ZA PRAZNIKE SAOBRAĆAJCI NEĆE IMATI MILOSTI: Dobro obratite pažnju, kazne su PAPRENE
Saobraćajni policajac, Foto: MUP

pojačana kontrola saobraćaja

NA OVAJ PREKRŠAJ ZA PRAZNIKE SAOBRAĆAJCI NEĆE IMATI MILOSTI: Dobro obratite pažnju, kazne su PAPRENE

Uskoro počinje pojačana kontrola saobraćaja

Objavljeno:

Mnogima će praznični dani biti prilika za odmor, ali će zato saobraćajna policija imati pune ruke posla. Naime, biće pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, a obeležava se i Nedelja prevencija povreda sa ciljem da se izbegnu najteže i ostale posledice nepridržavanja saobraćajnih propisa.

Prisustvom na drumovima širom Srbije, saobraćajna policija će sprovesti akciju pojačane kontrole. Glavni akcenat je na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja prekoračenja brzine za šta će saobraćajci koristiti sve tehničke uređaje i kapacitete.

“Ručne radare, radare u automatskim video-nadzorima i radare ugrađene u vozila bez obeležja policije, takozvane presretače. Napominjemo da će u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom evropski Roudpol policija, u sredu 1. maja biti realizovana i akcija Spid maraton, koja će trajati svih 24 časa, i kada će akcenat biti stavljen na kontrolu prekoračenja brzine kretanja vozila”, naveo je Mladen Stojanović, komandir saobraćajne policije iz Požege.

Igor Filipović, komandir užičke saobraćajne policije, ističe da će kontrolisati i sve ostale prekršaje koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

"Ovde prvenstveno mislim na prekršaje nepropisnog preticanja, nasilničke vožnje i svakog drugog ponašanja u saobraćaju koje može da dovede do teških saobraćajnih nezgoda”, naveo je Filipović.

Saobraćajna policija
Saobraćajna policijafoto: MUP

Kontrola će uticati da se saobraćaj odvija usporenije. Zbog toga je preporuka vozačima da prave povremene predahe i isplaniraju putovanje bez stresa i nervoze.

“Najbolja prevencija na sprečavanju nastanka saobraćajnih nezgoda i posledica u njima je – prilagoditi brzinu stanju i uslovima puta, koristiti sigurnosne pojaseve, ne koristiti mobilni telefon i ostale uređaje tokom upravljanja i naravno koristiti sigurnosni pojas na zadnjem sedištu i sedišta za prevoz dece”, istakao je Mladen Stojanović.

Filipović ističe da su prisutni na svim putnim pravcima i da se trude da taj broj smanje koliko je to u njihovoj mogućnosti.

Saobraćajna policija
Saobraćajna policijafoto: RINA

"Ali ja bih ovu priliku iskoristio da apelujem na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i sa takvim ponašanjem da sačuvaju svoje živote i živote svojih najmilijih”, poručio je Filipović.

Odgovornim ponašanjem svakako će izbeći i novčane kazne, kaznene poene, ali pre svega će uprkos pojačanoj kontroli saobraćajne policije bezbednije uživati u odmoru tokom praznika.

Bonus video:

03:29

CRNE TAČKE GLAVNI UZROK SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U SRBIJI?! Stručnjak za saobraćaj: Postoji način da se one lako utvrde i otklone

(Espreso / RTS / Prenela. J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.